Gordana Kvajo (Foto: privatna arhiva/s dopuštenjem) Gordana Kvajo (Foto: privatna arhiva/s dopuštenjem)

Izložba se tradicionlno otvara povodom Valentinova te će i ovoga puta biti praćena plesnim performansom u izvedbi plesača skopskoga Studija za ples "Familija Tangovi". Multimedijalni koncept izložbe okuplja više različitih izričaja u više tehnika -  slike, grafike, skulpture, radove kipara, fotografa, ali i dizajnera. Umjetnici će se također predstaviti brojnim instalacijama i prostornim intervencijama, projekcijama slika te filmova na temu glasovitoga tanga. Riječ je o plesu koji obuhvaća brojne i složene segmente glazbe kao poveznicu povijesti Argentine, Španjolske, ali i povijest glazbe općenito te nadahnuća od Astora Piazzole do  onih u smjeru  Johanna Sebastiana Bacha.

Na ovogodišnjoj izložbi, među ostalima, sudjelovat će nagrađivana hrvatska autorica Gordana Kvajo iz Rijeke - europske prijestolnice kulture za 2020. godinu, profesor  Akademije lijepih umjetnosti u Novom Sadu dr.sc Igor Smiljanić, profesorica grafike Lidija VujisićShqipe Mehmeti, Hristina Zafirovska, Borjana Božinovska, Marija Svetieva, Igor Ljubovčevski, Ljube Aleksovski,  dr.sc Fehim Husković i drugi.

Fotografija Gordane Kvajo za izložbu (Foto: privatna arhiva/ s dopuštenjem)

Umjetnost i ovim povodom uspijeva okupiti različite senzibilitete koji potiču umrežavanje mogućih projekata diljem regije, ne samo na planu umjetnosti, nego i kroz višestruki dijalog u različitim sferama - koje dijalog vizualne umjetnosti, glazbe i plesa oplemenjuju, nadopunjujući i često pomičući granice i horizonte percepcije svijeta i života otvorenog za uvijek neke drugačije i nove mogućnosti.