(Foto: Hrvatska matica iseljenika) (Foto: Hrvatska matica iseljenika)

Sedma revija za izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Hrvatske održat će se 10. srpnja 2020. godine virtualnim putem s početkom u 20 sati na YouTube kanalu. Na izboru mogu sudjelovati djevojke hrvatskog podrijetla u dobi od 18 do 30 godina koje do sada nisu sudjelovale na ovom izboru, a žive izvan Republike Hrvatske.

Snježana Jurišić, Odjel za kulturu HMI

Snježana Jurišić, Odjel za kulturu HMI

4:31

Za sudjelovanje je potrebno poslati video zapis u nošnji, koji traje od jedne minute i trideset sekundi do najviše dvije minute. U videu se trebaju predstaviti imenom i prezimenom, reći godinu rođenja, čime se bave, navesti koju nošnju nose, koji hobi imaju i nekoliko podataka o zajednici Hrvata u gradu i zemlji u kojoj žive. Poželjno je i da kažu iz kojeg dijela Hrvatske ili Bosne i Hercegovine su njihovi preci.

Video materijal može biti obogaćen slikama znamenitosti i prirodnih ljepota zemlje iz koje dolaze. Snimak bi trebao biti u HD rezoluciji ili druge kvalitetne rezolucije snimljene sa stalka. Prijenos će biti emitiran na Trgu gange i hajdučke družine Mijata Tomića u Tomislavgradu. Sudionice koje se prijave za izbor izravno će se moći uključiti u prijenos i pozdraviti sve prisutne na Trgu i gledatelje na You Tube kanalu.

Na Trgu će zasjedati Prosudbena komisija koja će izabrati prvu i drugu pratilju i najljepšu Hrvaticu u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske za 2020. godinu i nagraditi ih.

Uz video zapis potrebna je i jedna portret fotografija u narodnoj nošnji. Fotografija će poslužiti za online izbor najfotogeničnije djevojke na Facebook stranici Udruge ''Stećak''. Pobjednica će biti djevojka koja prikupi najveći broj glasova. Slanje fotografija znači i dopuštenje za javno objavljivanje na Facebook stranici i u medijima u kojima bi se prezentirao projekt.

Fotografiju i video materijal treba poslati do 20. lipnja 2020. godine. Sudionice na ovogodišnjem online izboru imale bi pravo sudjelovati na izboru iduće godine ili nekom od budućih izbora.

Materijali se mogu poslati na email adrese:

mastermedia.bih@gmail.com
i stecakudruga@gmail.com.