Posebno izrađen svijetleći namještaj za proslavu Teslina rođendana (Foto: prilika.eu/s dopuštenjem) Posebno izrađen svijetleći namještaj za proslavu Teslina rođendana (Foto: prilika.eu/s dopuštenjem)

Večer ususret Teslinom rođendanu, u utorak 9. srpnja nakon padanja mraka u Gospiću se se održati manifestacija naziva "Tesla power of Lights" na glavnome gradskom trgu.

S početkom u 21 sat spektakl svjetlosti pokazati će sve Tesline zasluge čovječanstvu te omogućiti posjetiteljima da zamisle munjevitu noć davne 1856. godine kada je Tesla rođen u malom selu Smiljanu kraj Gospića.

(Foto: prilika.eu/s dopuštenjem)

Slavni izumitelj, elektrotehničar i fizičar  ostavio je veliki trag u čitavom svijetu, a u Gospiću će se potruditi da ove godine naprave najveću proslavu.  Svi posjetitelji moći će vidjeti dugo pripreman spektakularni laser show, izvanredne svjetlosne efekte koji će prošarati nebo sve do Smiljana, ali i sjediti na svjetlećem namještaju izrađenom posebno za Teslin rođendan.

Svjetlosni ples izvest će i atraktivna plesna grupa Atomi, a bogat program uključuje i ples na svili na za tu priliku specijalno osvjetljenom trgu.

Edukativni vlakić "Putevima Nikole Tesle" u Gospiću će obilaziti i besplatno voziti tijekom dana svim lokacijama u Gospiću koje su vezane  za život i rad svjetskog genija. Također, sve zgrade u kojima je Tesla živio ili radio, bit će posebno osvijetljene, a rutu vlakića će pratiti priča o njegovu životu u Smiljanu, Gospiću i Lici.

Teslina rodna kuća u Smiljanu (Foto: prilika.eu/s dopuštenjem)

Za dobru atmosferu u glazbenom dijelu večeri pobrinut će se bend Diktatori, a za vrijeme trajanja manifestacije građani će moći uživati i u bogatoj eno-gastro ponudi.

"Svi su pozvani u Gospić na Teslin rođendan kada će iz mraka u središtu Like izroniti svjetlost Tesli u čast", poručuju organizatori.