Tri nova međunarodna diplomska studija u projektu FER-IN

Međunarodnim studijskim programima FER će pridonijeti poboljšanju kvalitete i relevantnosti visokog obrazovanja u STEM području, specifično u tehničkim znanostima, u poljima elektrotehnika i računarstvo. Novi, moderni i atraktivni studijski programi FER-a usklađeni su s najboljim svjetskim uzorima te odgovaraju potrebama tržišta rada u Hrvatskoj, Europi i svijetu. Njima se FER otvara cijelom svijetu te odgovara interesima šire međunarodne zajednice studenata preddiplomskih studija, koji svoj diplomski studij žele realizirati na Fakultetu elektrotehnike i računarstva.

Sutra u podne održava se online konferencija, a možete joj pristupiti putem poveznice: Join Microsoft Teams Meeting. Skup će pozdraviti dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Gordan Gledec, prorektorica za prostorni razvoj i sustav kontrole kvalitete Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Mirjana Hruškar, ravnateljica Agencije za znanost i visoko obrazovanje, prof. dr. sc. Jasmina Havranek te potpredsjednik za projektno poslovanje Schneider Electrica, g. Ivan Paić.

Detaljnije o samom projektu FER-IN i međunarodnim sveučilišnim diplomskim studijskim programima koji su razvijeni u sklopu projekta, reći će prodekanica za nastavu FER-a, doc. dr. sc. Mihaela Vranić te voditelj projekta FER-IN, prof. dr. sc. Marko Delimar.

prof. dr. Marko Delimar, voditelja projekta FER-IN

prof. dr. Marko Delimar, voditelja projekta FER-IN

4.36

Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu se zalaže za proaktivno privlačenje izvrsnih studenata iz cijelog svijeta. S ciljem podizanja globalne konkurentnosti hrvatskog gospodarstva te sustavnog jačanja internacionalizacije (visokog) obrazovanja, potrebno je na razini Republike Hrvatske osigurati sinergiju svih obrazovnih institucija, kao i kreatora javnih politika i procedura te tako privući mlade talente iz cijelog svijeta.

Projekt FER-IN započet u listopadu 2018. godine u sklopu poziva Internacionalizacija visokog obrazovanja koji je dio Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020. koji podupire Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Partner na projektu koji će trajati dvije godine je Schneider Electric