foto: HRT foto: HRT

I suri će orao ostati bez daha kad ugleda prve nebeske šetače. Moćno i ponosno, poput svete planine Biokovo, ispružila se nebu pod oblake šetnica u obliku potkove. Čelično-betonska konstrukcija daje joj sigurnost, a stakleni pod i ograda neslućeni osjećaj slobode i strahopoštovanja. 

- Mi se sad stvarno nalazimo nad 1228 metara. Naravno i stojimo na staklu , odavde se pruža prekrasan pogled na otoke, dolje u ponor, a za lijepog vremena vidi se i Italija, govori Slavo Jakša, ravnatelj Parka prirode Biokovo. 

foto: HRT

Na rubu litice iznad ponora, površine oko 40 metara četvornih, vidikovac Ravna Vlaška, prvi u Hrvatskoj, jedinstven u Europi. Godinu dana trajali su radovi. Biokovo je prekrasna, ali i  surova planina.

- Radnicima nije bilo lako i ja im čestitam što su ovu zimu prezimili na Biokovu. Glavni izvođač radova bila je tvrtka Redis iz Splita - kaže Jakša.

foto: HRT

Osam milijuna kuna vrijedan pogled s 1.228 metara nadmorske visine. "Nebeska šetnica/Skywalk" dio je velikog projekta Novi Adrion, financiranoga europskim novcem, koji će Biokovo na novi način otvoriti posjetiteljima.

Koračati po oblacima više nisu samo snovi.

(Mariola Milardović Perić)