(Foto: Startup Europe Week) (Foto: Startup Europe Week)

Startup Europe Week (SEW) pokrenut je na poticaj Europske komisije kako bi se promicalo poduzetništvo u svih 28 zemalja članica. Održava se  od 5. do 9. ožujka 2018. u cijeloj Europi. Budući da je Hrvatska članica Europske unije, različite aktivnosti i događaji priređuju se u hrvatskim gradovima Rijeci, Bjelovaru i Zagrebu.

U Zagrebu se 7. ožujka nudi predavanje i rasprava o ekosustavu start-upova, a 8. ožujka u 18.00 sati u  Hrvatskoj gospodarskoj komori, Draškovićeva 45, bit će panel diskusija o poslovnim anđelima. Sastojat će se od otvorenog dijaloga između poslovnih anđela i poduzetnika o procesu financiranja, dodavanju vrijednosti tvrtkama u ranoj fazi te o poticanju poduzetništva u Hrvatskoj.

Osnivač i glavni izvršni direktor Oradiana Antonio Separović i poslovni anđeo Božidar Pavlović sudjelovat će u panel diskusiji. Suosnivačica i glavna izvršna direktorica Keymon Ventures Marta-Patricia Aparicio moderirat će raspravu.

Događaj 7. ožujka organizira neprofitno poduzeće Impact Hub i Keymon Ventures, a Hrvatska gospodarska komora, kao stručna javna ustanova sa 166 godina tradicije, sponzorira panel diskusiju i koktel umrežavanja.

U povodu Svjetskog dana žena priredit će se 9. ožujka radionica za žene poduzetnice u Zagrebu. Ulazak na sve događaje u sklopu Startup Europe Weeka posjetiteljima je besplatan.