(Foto: PP Papuk/s dopuštenjem) (Foto: PP Papuk/s dopuštenjem)

Ovogodišnji turnir održava se u sklopu manifestacije "PReKUL festival" kao dio projekta “Geo priče UNESCO geoparka”.

- Festival promičre kulturno–povijesnu baštinu Parka prirode Papuk i odvijat će se svake godine do kraja provedbe projekta - kaže rukovoditeljica promidžbe Parka Maja Jurlina.

(Foto: PP Papuk/s dopuštenjem)

Jankovac je u prošlosti bio poznat po proizvodnji stakla, a danas je poznat kao slikovito izletište uz koje prolazi 2260 metara duga Grofova poučna staza, nazvana po grofu Josipu Jankoviću. On se 1860. godine preselio s bečkoga dvora u taj dio Slavonije kako bi uživao u netaknutoj prirodi u kojoj je napravio dva umjetna jezera koja i danas oduševljavaju posjetitelje.

--- BEZ NASLOVA ---

Park šuma Jankovac

9 fotografija

Uz jezera, Grofova poučna staza nudi obilazak izvora Jankovačkog potoka, polušpilje s mramornim sarkofagom grofa Jankovića, špilje hajduka Maksima Bojanića, slapa Skakavac i planinarskoga doma. 

- Sve je to dio papučke čarolije koja će najveći broj ljudi privući upravo posljednjeg vikenda u listopadu, kad na Jankovac stižu vitezovi. Posjetitelji će moći uživati i u sajmu starih obrta, brojnim radionicama, streličarskom turniru, borbi mačevima, dnevnoj opsadi utvrde Klak te bogatom programu za najmlađe - kaže Jurlina.

(Foto: screenshot/plakat/pozinica)

Cijena ulaznice za posjetitelje je 20 kuna za odrasle i 10 kuna za djecu, a moći će se kupiti na informativnim točkama s mjesta odakle kreću autobusi na Jankovac - u središtu Slatinskog Drenovca te kod spomenika braniteljima na prijevoju između Velike i Jankovca. Tamo će se moći ostaviti i automobili jer ih se kod Jankovca može parkirati vrlo ograničen broj.

Maja Jurlina o viteškom turniru na Jankovcu

Maja Jurlina o viteškom turniru na Jankovcu

2:17