(Foto: Pixsell) (Foto: Pixsell)

Koncertom proslavljamo i Dan Grada Zagreba te Dan branitelja Grada Zagreba, a u svemu nam se pridružuju Hrvati diljem svijeta.

Škorina Ravnica doista ima posebno mjesto u hrvatskom srcu. Uvjerili smo se u to mnogo puta pa i uoči ove obljetnice, kad su se pozivu Glasa Hrvatske i Hrvatske matice iseljenika odazvali brojni hrvatski ansambli, klape i glazbeni sastavi iz cijeloga svijeta te nam poslali snimke svoje izvedbe Ravnice. Pjevalo se od Vancouvera, New Yorka, Pittsburgha, Buenos Airesa, Berlina, Munchena, Schaffhausena, Mostara, do Sydneya, Melbournea i Aucklanda, a naše društvene mreže premašile sve standarde objava.

Pjesma ''Ne dirajte mi ravnicu'' nastala je u Pitsburghu, a tijekom Domovinskog rata postala je simbolom patnje, nade i prkosa našega naroda u obrani Hrvatske.

Organizatori koncerta koji će se održati na prostoru Zagrebačkih fontana su Grad Zagreb, Zagrebačka filharmonija i Campus, a uz Miroslava Škoru i njegov orkestar nastupaju Revijski orkestar Zagrebačke filharmonije, Akademski zbor Ivan Goran Kovačić i tisuću tamburaša iz cijele Hrvatske.

Video izvedbi poznate pjesme koja je obilježila mnogobrojne Hrvate izvan domovine pogledajte na Ravnica diljem svijeta.