Foto: Pixabay Foto: Pixabay

Prvotno je termin ovogodišnjeg seminara bio lipanj o.g. ali je zbog situacije vezane uz pandemiju koronavirusa morao otkazati. Ranijih godina seminaru je nazočilo tridesetak sudionika iz desetak zemalja EU i susjednih država. Ove će se godine većina sudionika iz inozemstva u rad seminara uključiti putem oline platforme.

Tema obrazovanja mladih, njihovoga zapošljavanja i perspektiva bila je uvijek aktualna, a posebico danas u "novo normalno" vrijeme. Problemi obrazovanja u uvjetima fizičke distance, prije svega stjecanje praktičnih znanja, iznimno je otežano. Istovremeno, otvaraju se nove mogućnosti za druga znanja i vještine, nove tehnologije i njihovu primjenu. Sve to utječe na budućnost mladih, ali i svih onih na tržištu rada koji se moraju prilagoditi novonastaloj situaciji. To je samo dio tema koje će se obrađivati u predavanjima i raspravama na Seminaru.

Europski centar za radnička pitanja – EZA je mreža od 73 organizacije iz 30 europskih zemlja koji se oslanjaju na kršćanske društvene vrijednosti, a bave se radničkim pitanjima, obrazovanjem i socijalnim dijalogom. Član organizacije od 2010. godine je i Hrvatsko kulturno društvo Napredak.

Seminar će se održati u hotelu International, Miramarska 24, Zagreb.