(Foto: screenshot/matis.hr) (Foto: screenshot/matis.hr)

U prvome fabulativnom ciklusu knjige govori se o vezama zagrebačkoga nadbiskupa Alojzija Stepinca i zagrebačkoga rabina Miroslava Šaloma Freibergera, dok je u drugome ciklusu tema ljubav između mladih Zagrepčana Rahele i Tomislava te njihovo skrivanje i bijeg iz ratnoga Zagreba. 

Knjiga koju su na španjolski preveli Mario Marcos Ostojić, Željka Lovrenčić i Tatjana Grubišić Čabo šesti je naslov hrvatskih autora u izdanju "La Zonámbule" kojoj je na čelu pjesnik i urednik Jorge Orendáin.

Do sada su u toj nakladničkoj kući objavljene knjige Davora Šalata i Lane Derkač "Murmullo sobre el asfalto", izbor iz suvremene hrvatske poezije "Bajo la ceniza del antiguo fuego" koju je priredila Željka Lovrenčić, "Historia de la literatura croata: desde la lapida de Baška hasta" Dubravka Jelčića, "Yo, el viajero" Veselka Koromana i "Historias verídicas de la Guerra Patria" Miroslava Međimorca.

Knjigu "Historias verídicas de la Guerra Patria" Miroslav Međimorec i Željka Lovrenčić predstavili su 2015. godine pred mnogobrojnom publikom u prostorijama Škole pisanja (SOGEM) u Guadalajari, a posebno je zanimljiva činjenica da je to djelo u školi u Tequili, mjestu u saveznoj državi Jalisco, ušlo u srednjoškolsku lektiru.

Miroslav Međimorec o predavanju u Guadalajari (Foto: Igor Kralj/PIXSELL)

Miroslav Međimorec o predavanju u Guadalajari (Foto: Igor Kralj/PIXSELL)

00:42