(Foto: screenshot/matis.hr) (Foto: screenshot/matis.hr)

Škola je ponajprije namijenjena voditeljima i budućim voditeljima folklornih i tamburaških skupina, no otvorena je za sve članove amaterskih folklornih ansambala.

PROGRAM: narodni plesovi, glazba i pjesme  Turopolja, Moslavine, Posavine, Bilogore, područja Slatine, Donjeg Miholjca, Orahovice, Našica, Nove Gradiške i Požeške kotline, Baranje, Valpovštine, Brodskog Posavlja, Đakovštine, zapadne Slavonije, područja Županje i Vinkovaca te Srijema. Predavat će se i plesovi Hrvata koji žive u Vojvodini (Srbija), Mađarskoj i Bosanskoj Posavini u BiH. Od teorijskih predavanja na programu je Kinetografija i osnove notnog pisma te nošnje panonskog područja.

Grupe: Tambure, Ples, Tradicijska glazbala

PREDAVAČI: Programski voditelj ŠHF prof. Andrija Ivančan koji vodi plesnu sekciju, voditelj tamburaške sekcije je Tibor Bün s gostom predavačem maestrom Sinišom Leopoldom, a voditelj sekcije tradicijskih glazbala Vjekoslav Martinić, Nenad Sudar, Katarina Horvatović, Goran Knežević, Katica Tomac, Kristina Benko Markovica, Slavica Moslavac, Mišo Šarošac, Miroslav Šilić, Antun Kotek i Lana Moslavac korepetitori.

MJESTO: Koprivnica, Hotel Podravina.

Dolazak 2. siječnja 2020. – odlazak 13. siječnja 2020.

CIJENA ŠKOLARINE: 600,00 KN ILI 80 EUR za polaznike izvan RH

CIJENA SMJEŠTAJA: 11 punih pansiona (počinje ručkom 2. siječnja, završava doručkom 13. siječnja)  – 2.178,00 kn

Prijavnice poslati na folklor@matis.hr do  1. prosinca.