Ilustracija. (Foto: napredak.hr.) Ilustracija. (Foto: napredak.hr.)

Predstavljanje knjige ''Djelovanje Hrvatskog kulturnog društva Napredak u Zagrebu između 1992. i 2017. godine'' održat će se 8. studenog u 20 sati u dvorani ogranka Matice hrvatske u Vinkovcima.

Knjiga govori o početcima Napretka–Zagreb, glavne podružnice društva Napredak iz Sarajeva, obnovi njegova rada 1992. godine, te detaljno o bogatoj povijesti društva. Pored brojne arhivske građe u knjizi su navedeni popisi članova i predsjednika od 1907. do 2017. godine.

U programu predstavljanja sudjelovat će predsjednik HKD Napredak Zagreb mag. art. Miljenko Puljić, dopredsjednici HKD Napredak Zagreb dr. sc. Tomislav Dubravac i prof. dr. sc. Ivica Kisić te voditelj vukovarske podružnice Hrvatske matice iseljenika Silvio Jergović.

(Foto: napredak.hr)

Tijekom izlaganja govorit će se o brojnim članovima društva koji su se istaknuli u obrazovnom, znanstvenom, kulturnom, društvenom, sportskom i gospodarskom životu Hrvatske.         

Vukovarska podružnica Hrvatske matice iseljenika u rujnu ove godine obilježila je 15 godina rada. Jedna je od pet podružnica Hrvatske matice iseljenika uz ostale koje se nalaze u Rijeci, Puli, Splitu i Dubrovniku.  

Vukovarska podružnica HMI surađuje s hrvatskim iseljenicima, za njihova dolaska u grad Vukovar organizira obilazak grada i okolnog područja, povezuje ih s lokalnom zajednicom i gospodarstvenicima te raznim kulturnim udrugama.