Pogled s Gornjeg grada na centar Zagreba. (Foto: Caffe de Matoš/ Facebook screenshot) Pogled s Gornjeg grada na centar Zagreba. (Foto: Caffe de Matoš/ Facebook screenshot)

Manifestacija je nastavak adventske priče "Caffe de Matoš", a proizašla je iz ideje da se jedna od najljepših šetnica grada Zagreba, Strossmayerovo šetalište, sadržajima, uređenjem i atmosferom afirmira kao romantično ljetno gradsko događanje koje svojim programom i scenografijom oživljava prošlost Zagreba.

Organizatori najavljuju kako su dani provedeni na savskom kupalištu, vožnje u nepoznato u kultnim fićekima i plesnjaci na terasama pod zvijezdama dio nekog drugog života koji ovog ljeta opet postaje stvarnost.

(Foto: Caffe de Matoš/ screenshot Facebook)

Kako bi posjetitelji osjetili duh starih vremena pobrinuo se kreativni scenografski dvojac LePrase, prema čijim je zamislima uređen svaki kutak malih drvenih kućica s bogatom gastronomskom ponudom, a gornjogradsko šetalište dobiva također suncobrane i ležaljke u šarenim bojama te brojna mjesta za fotografiranje. 

(Foto: Caffe de Matoš/ screenshot Facebook)

Tijekom 40 dana trajanja manifestacije posjetitelje koji ''Matoša'' odluče posjetiti predvečer dočekat će nastupi uličnih bendova, stand-up komičara iz Studija Smijeha te druga iznenađenja. Svoje znanje o popularnim filmovima i serijama posjetitelji će moći testirati u pub kvizovima, a moći će zaigrati i različite društvene igre.