Foto: snimka zaslona/facebook/pannonian Foto: snimka zaslona/facebook/pannonian

Tim predvodi Igor Vukadinović, svima puno poznatiji kao Poki, a s njim su još i Zdenko Liška, Marko Karalić, Edvard Peroli te Adrian Javor, već je 2020. godine boravio u Japanu kako bi pripremili teren za natjecanje, ali je zbog odgode Olimpijskih igara sve prebačeno za ovu godinu. 

- Postavljanje skate parka na povijesnim Olimpijskim igrama, na kojima će se prvi puta pojaviti BMX Freestyle i skate discipline, veliki je uspjeh za nas, a osobno sam presretan i počašćen što ću biti dio sudačke petorke na najvećoj sportskoj sceni. Organizatori su se odlučili za format natjecanja od samo devet najboljih sportaša, dok u Parizu 2024. već možemo očekivati 12 ili 14 BMX vozača - najavljuje Poki, koji je svoj put počeo upravo na Pannonian Challengeu kao sportaš, a od 2018. djeluje i kao sudac. 

Poki je sa svojim timom u Japanu boravio tijekom travnja nakon što su prva dva tjedna po dolasku u državu morali provesti u samoizolaciji. Nakon toga je uslijedilo 11 dana stvaranja parka, šest dana su se postavljale konstrukcije i sprave, a nakon toga se pet dana sve uređivalo do najmanjih detalja kako bi Japanci, koji su ih i angažirali ponukani izdanjem osječkog skate parka kao jednog od najboljih u svijetu, bili u potpunosti zadovoljni.

Foto: snimka zaslona/facebook/pannonian

Unatoč pandemijskim ograničenjima prošle je godine ipak održan osječki Pannonian Challenge, a planiran je i ove, od 11. do 15. kolovoza. Prethodit će mu Challenge Tourovi koji se održavaju po Hrvatskoj, dok će na samom natjecanju u kolovozu sudjelovati sportaši iz svih dijelova svijeta koji u grad na Dravi stižu direktno s Olimpijskih igara. 

(Izvor: HINA)