(Foto: Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru) (Foto: Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru)

Fakultet nudi 11 jednopredmetnih i 13 dvopredmetnih studija. Neki se studiraju isključivo jednopredmetno, neki dvopredmetno, dok se određeni mogu studirati i jednopredmetno i dvopredmetno. Na preddiplomskoj razini moguće je upisati neku od 77 različitih studijskih skupina.

Ovogodišnji slogan Fakulteta je ''Prozor u prošlost, vrata u budućnost''. Dekan Filozofskog fakulteta SUM-a prof. dr. sc. Ivica Musić istaknuo je kako on izvrsno odražava narav Filozofskoga fakulteta.

- Htjeli to priznati ili ne, upravo o studijima koji 'gledaju kroz prozor' ovisi koliko će se uspjeti očuvati identitet bosanskohercegovačkih Hrvata, u njih se mora ulagati radi viših ciljeva. Imamo i studije koji su atraktivni i za kojima je sve veća potražnja na tržištu rada. Ti su studiji 'vrata u budućnost'. Naš pogled uvijek mora biti dvosmjeran – rekao je dekan Musić.    

Rubrika ''Pitaj Sokrata'' pomaže maturantima da postave pitanje ako imaju nedoumica, a Sokrat će u vrlo kratkom roku odgovoriti na svaki upit.

- Platforma je privlačna i moderna, sadržajem prilagođena ciljanoj skupini, prije svega maturantima, a pokrenuta je kako bi lakše odlučili koji studij odabrati – objasnio je prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta doc. dr. sc. Marko Odak.

Studenti na mrežnoj stranici mogu pronaći sve potrebne informacije u vezi s postupkom upisa i potrebnu dokumentaciju. Pravo upisa na studij imaju sve osobe koje su uspješno završile četverogodišnju srednju školu. Strani državljani moraju prije upisa nostrificirati svoje svjedodžbe iz srednjih škola u nadležnom ministarstvu.

(Izvor: Dnevnik.ba)