Objavljena aplikacija "Bolje je hrvatski"

Aplikacija uključuje gotovo 250 lako pretraživih savjeta, odnosno prijedloga hrvatskih zamjena za strane riječi i tuđice koje su neprilagođene ušle u uporabu u hrvatskom jeziku, kao što su attachment, chatroom, outsourcing, download itd.

Aplikacija je dostupna za iOS i za Android. "Bolje je hrvatski" omogućuje pregled svih savjeta te njihovu pretragu po riječima koje se u njima nalaze. Prikaz pojedinoga savjeta potpuno je prilagođen pametnome telefonu i pruža jedinstveno iskustvo u rješavanju jezičnih nedoumica. Osim toga, omogućuje spremanje savjeta za koje korisnik zaključi da bi mu mogli češće zatrebati, odnosno stvaranje osobne arhive prijedloga hrvatskih zamjena za strane riječi i tuđice. Korisnik također može postaviti pitanje Institutu za hrvatski jezik i jezikoslovlje te primiti odgovor na njega uz obavijest na mobitelu. Aplikacija, uz ostalo, omogućuje pregled pet najnovijih prijedloga, pregled i naprednu pretragu svih prijedloga te mogućnost spremanja omiljenih prijedloga, a korisnik će moći i sam predložiti stranu riječ ili tuđicu za koju bi želio da prijedlog hrvatske zamjene bude objavljen na "Bolje je hrvatski".

Značajke su aplikacije:
- pregled 5 najnovijih prijedloga
- svi će korisnici aplikacije dobiti obavijest na mobitel o postavljanju 5 novih prijedloga
- pregled i napredna pretraga svih prijedloga
- mogućnost spremanja omiljenih prijedloga
- mogućnost da korisnik predloži stranu riječ ili tuđicu za koju bi želio da prijedlog hrvatske zamjene bude objavljen na "Bolje je hrvatski".