foto: snimka zaslona/HNK Mostar foto: snimka zaslona/HNK Mostar

Pravo sudjelovanja na radionici imaju sve punoljetne osobe. Broj polaznika bit će ograničen na pet u obje grupe. Radionicu dramskog pisanja vodit će dramaturg i umjetnički savjetnik HNK Mostar Dragan Komadina, a radionicu pisanja filmskog scenarija koordinatorica projekata Anita Milićević. Rok za prijavu je 7. listopada.

Cilj je radionice educirati polaznike dramskom pisanju, odnosno pisanju filmskog scenarija. Svrha joj je usmjeriti polaznike u njihovu daljnjem obrazovanju u smjeru kazališne dramaturgije, odnosno filmske režije. Krajnji proizvod bit će predstava koju će polaznici radionice postaviti na scenu u suradnji s Dramskim studijem mladih HNK Mostar te kratki igrani film koji će nastati u suradnji sa BONK studijem. Polaznici će imati uvid u cijeli proces rada na predstavi – od pisanja do postavljanja na scenu.

Uvjeti prijave: Prijaviti se mogu sve punoljetne osobe koje su u mogućnosti fizički nazočiti radionici.

Način prijave: svi zainteresirani trebaju poslati svoj životopis i motivacijsko pismo  u kojem će navesti razloge prijave na Radionicu (ne duže od dvije kartice teksta, kartica teksta iznosi 1800 znakova s prazninama) na adresu e-pošte anita.milicevic@hnkmostar.ba. U sklopu Motivacijskog pisma polaznici će navesti prijavljuju li se za grupu a) radionica pisanja dramskog teksta ili grupu b) radionica pisanja filmskog scenarija. Radionica je besplatna.

Kriterij odabira polaznika: sadržaj životopisa i motivacijskog pisma

Termini radionice: jedanput tjedno u trajanju od dva školska sata.

a) radionica pisanja dramskog teksta – četvrtkom u 17 sati

b) radionica pisanja filmskog scenarija – ponedjeljkom u 17 sati.

Faze radionice:

1. Odabir teme i pisanje dramskog teksta/scenarija

2. Zajednički rad s Dramskim studijem mladih HNK Mostar, odnosno polaznicima radionice kamere i montaže BONK studija u svrhu finaliziranja dramskog teksta /scenarija te pripreme produkcije kazališne predstave, odnosno kratkog igranog filma

3. Produkcija dramske predstave/kratkog igranog filma. Polaznici radionice dramskog pisanja sudjeluju u produkciji predstave kao dramaturzi. Polaznici radionice pisanja filmskog scenarija sudjeluju u produkciji kratkih igranih filmova kao asistenti redatelja.