(Foto: moja-domovina/ screenshot) (Foto: moja-domovina/ screenshot)

Kampanja je pokrenuta nakon što je u lipnju potpisan ugovor s dekanom Kineziološkog fakulteta izv.prof.dr.sc. Tomislavom Krističevićem. Ugovorom je Savez na korištenje dobio površinu pokraj fakulteta na kojoj žele napraviti prvi ovalni teren u Hrvatskoj.

Savez australskog nogometa Hrvatske osnovan je 2013. godine s ciljem bolje promocije ovoga sporta, a izgradnja terena je, od samoga početka, jedan od primarnih ciljeva. Iz kluba poručuju kako se nadaju da će igrači i igračice, koji godinama bilježe vrhunske rezultate, konačno dobiti priliku trenirati i igrati na vlastitom terenu.

Trenutno u Hrvatskoj postoje tri muška kluba: Zagreb Cvjetno Dockers, Sesvete Double Blues, Zagreb Hawks  i dva ženska kluba Žkan Sesvete Redlegs i Žkan Zagreb Panthers.

Iako igrači i igračice nemaju adekvatni teren za pripremu, svake godine postižu hvalevrijedne uspjehe. Tako su se Zagreb Hawks i Žkan Sesvete Redlegs u lipnju okitili titulom pobjednika Centralno europske lige australskog nogometa (CEAFL) čime su izborili nastup na Ligi prvaka koja se održava sljedeće godine.

Izvrsne rezultate bilježe muška i ženska reprezentacija, Croatian Knights i Croatian Queens. Hrvatska muška reprezentacija aktualni je svjetski prvak u Diviziji 2, a do titule prvaka došla je 2017. godine u Australiji.

Knightsi su se u Australiju uputili bez iskustava igranja utakmica na velikom terenu, ali uz podršku australskih Hrvata popeli su se na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja. Najveći uspjeh ženske reprezentacije je brončana medalja s Euro kupa koji se održao 2016. godine u Lisabonu.

Više informacija o samoj kampanji, kao i načinu pomoći, možete saznati putem linka: Teren za australski nogomet.