(Foto: screenshot/BEST Zagreb) (Foto: screenshot/BEST Zagreb)

Studentska udruga BEST Zagreb i ove godine održava najveće europsko inženjersko natjecanje - European  BEST Engineering Competition (EBEC). Inženjersko natjecanje organiziraju studenti i održava se u 31 europskoj državi. Cilj je potaknuti studente da pokažu svoje vještine i kreativnost putem dviju kategorija: Case Study i Team Design.

(Foto: screenshot/BEST Zagreb)

EBEC se održava na tri razine – lokalnoj, regionalnoj i finalnoj. Pobjednici lokalne razine nastavljaju natjecanje na jednoj od 15 regionalnih razina, a 30 najboljih timova u Europi svoje vještine pokazat će na finalnoj razini u Torinu. Ovogodišnja lokalna razina natjecanja ponovno će se održati u Zagrebu i to 12. i 13. ožujka na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER), a pobjednički timovi natjecat će se na regionalnoj razini u Mariboru.

U kategoriji Case Study, natjecatelji proučavaju problem iz djelatnosti tvrtke (tehnologija ili menadžment), a pritom su vremenski ograničeni u njegovu proučavanju i rješavanju. Nakon proučavanja, natjecatelji iznose načine i metode rada te zaključke i rješenja zadanog slučaja.

(Foto: screenshot/BEST Zagreb)

U kategoriji Team Design, natjecatelji, uporabom svojih znanja, vještina i kreativnosti od danih materijala konstruiraju rješenje zadanoga problema, odnosno, timovi osmišljavaju funkcionalnu maketu koja samostalno izvršava unaprijed određenu radnju u zadanome vremenskom periodu.

Vanjski suradnici osmišljavaju problem zajedno s BEST-ovim Topic timom, no imaju i mogućnost zadati stvarni problem kojim se bave te osigurati željene materijale za ispunjavanje zadatka. Vanjskim suradnicima također se pruža mogućnost sudjelovanja u žiriju koji će odlučivati o pobjedniku, a koji će pristupiti regionalnoj razini.

(Foto: screenshot/BEST Zagreb)

Prijave za natjecanje otvorene su do 4. ožujka. U svrhu promocije natjecanja, studenti udruge BEST Zagreb organizirat će službeni preddogađaj EBEC-u 1. ožujka na FER-u. Tamo će se predstaviti skraćene inačice Case Studyja i Team Designa putem kojih će se studenti i potencijalne sudionici upoznati sa strukturom natjecanja i vanjskim suradnicima.

Luka Košćak, glavni organizator i Sara Stoček, odnosi s javnošću studentske udruge BEST Zagreb

Luka Košćak, glavni organizator i Sara Stoček, odnosi s javnošću studentske udruge BEST Zagreb

7:20

Kontakti:

Sara Stoček
Odgovorna za odnose s javnošću
+385(0) 98 962 0212
sara.stocek@best.hr

Luka Košćak
Glavni organizator
+385(0) 91 356 1950
luka.koscak@best.hr