(Foto: HKD Napredak) (Foto: HKD Napredak)

''Napretkov tjedan kulture'' započinje u ponedjeljak 9. ožujka 2020. godine koncertom klasične glazbe. Idućeg dana, u utorak, 10. ožujka bit će otvorena izložba,  CIKLUS  CONJUCTIO MAGNA, a u srijedu 11. ožujka upriličiti će se korizmeni koncert.

U petak će se održati promocija zbirke poezije ''Crta na dlanu'', a Napretkov tjedan kulture završava u subotu 14. ožujka okruglim stolom naziva "Izazovi modernog hrvatskog jezika", u sklopu obilježavanja Mjeseca hrvatskog jezika. Na okruglom stolu sudjelovat će znanstvenici Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje iz Zagreba.

Manifestacija će se održavati u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

(Foto: HKD Napredak)

Program Napretkova tjedna kulture:

U ponedjeljak u 19:30 u Galeriji kraljice Katarine Kosača održat će se Večer hrvatske glazbe. Na koncertu će nastupiti Tamburaški orkestar ''Misericordia'' uz soliste prof. Brigitu Šilić, prof. Nikolinu Šušak, prof. Moniju Jarak Mikulić, Saru Brkić i Niku Hadžić. Dirigent je prof. Davor Markota.

U utorak u 19:30 u Galeriji kraljice Katarine Kosača bit će otvorena izložba CIKLUS  CONJUCTIO MAGNA, autorice akademske slikarice, mr. sakralne umjetnosti Kristine Ćavar.

''Korizmeni koncert'' održat će se u srijedu s početkom u 19:30 sati. Na koncertu nastupa Katedralni mješoviti zbor ''Marija'' sa solistima:  Danijel Perić, bariton, Tomislav Perić, bariton, prof. Monija Jarak Mikulić, mezzosopran, don Niko Luburić, David Gagro, tenor uz glasovirsku pratnju prof. Marijanu Pavlović i pratnju orgulja sa s. Mateom Krešić. Zborovođa je Don Niko Luburić.

(Foto: HKD Napredak)

U petak u 19:30 sati u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače održat će se predstavljanje zbirke poezije ''Crta na dlanu'',  autorice Vande Babić. Knjigu će predstaviti Anita Martinac, prof., prof. dr. Rafaela Božić i prof. dr. Vanda Babić, autorica knjige. Moderatorica predstavljanja je Mirjana Topić Landeka.

U Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u subotu u 12 sati održat će se okrugli stol u sklopu obilježavanja Mjeseca hrvatskog jezika: "Izazovi modernog hrvatskog jezika".

Sudjeluju znanstvenici Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje iz Zagreba: dr. sc. Željko Jozić, ravnatelj, dr. sc. Milica Mihaljević, dr. sc. Lana Hudeček, dr. sc. Domagoj Vidović, a moderatorica je prof. dr. Vanda Babić.