Prošlogodišnja konferencija G2.4. (Foto: Meeting G2) Prošlogodišnja konferencija G2.4. (Foto: Meeting G2)

Visoka pokroviteljica događanja je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović koja će u utorak, 5. studenoga, svečano otvoriti Konferenciju i pozdraviti sudionike.

Konferenciji će nazočiti više od 70 poslovnih ljudi iz Argentine, Australije, Austrije, Bolivije, Bosne i Hercegovine, Finske, Kanade, Mađarske, Makedonije, Monaka, Nizozemske, Njemačke, Sjedinjenih Američkih Država, Slovenije, Švicarske, Velike Britanije i Venezuele, pretežito iz područja logistike, hrane, nekretnina, zdravstva, financija, građevine i IT-ja.

Osim ulaganja u Hrvatsku, ovo je i prilika za hrvatske tvrtke i poduzetnike da se povežu s tvrtkama iz drugih dijelova svijeta te tako prošire svoje poslovanje.

(Foto: Meeting G2)

Prvoga dana programa održat će se predstavljanje pet uspješnih hrvatskih franšiza, zatim ''pitch sesija'' za startupe koji su u Hrvatskoj odlučili graditi svoju budućnost, a na kraju slijedi dio programa koji svim sudionicima nudi mogućnost da se kratko predstave i razmijene kontakte s ostalim sudionicima.

U utorak sudionike očekuje pet panel diskusija na kojima će sudjelovati više od 30 sudionika - poznatih hrvatskih gospodarstvenika iz zemlje i svijeta te predstavnici državnih i lokalnih institucija.

Od predstavnika hrvatskih modnih brendova sudionici će saznati kako su hrvatski dizajneri uspjeli plasirati svoje proizvode u svijet te će imati priliku pogledati mini modnu reviju.

(Foto: Meeting G2)

Razgovarat će se i o stanju u hrvatskoj IT industriji te što se može učiniti na tom području kako bi se poboljšala trenutačna situacija. Nekoliko uspješnih hrvatskih izvoznika otkrit će sudionicima što je zaslužno za njihov poslovni uspjeh te ponuditi svoje viđenje - kako stvoriti nova tržišta za hrvatske proizvode i usluge.

Održat će se i panel o uspješnom poslovnom povezivanju Kanade i Hrvatske, a jedan od sudionika bit će Joe Bašić, predsjednik Kanadsko-hrvatske poslovne mreže, koji će predstaviti njezin rad. Na panelu o iskustvima rada Hrvata u Austriji sudjelovat će Niko Ilić, predsjednik Udruge hrvatskih poduzetnika u Austriji, koji će upoznati sudionike s organizacijom i ciljevima Udruge. 

Na internetskoj stranici nalaze se detaljnije informacije o programu te dosadašnjim Konferencijama, a svi zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti putem službene internetske stranice.