Mediteran na Strossmayerovom trgu. (Foto: Ritam Mediterana/ Facebook) Mediteran na Strossmayerovom trgu. (Foto: Ritam Mediterana/ Facebook)

Uz mirise mora, zvukove cvrčaka i valova te tradicionalna jela iz Italije, Španjolske, Maroka, Libanona, Turske i Hrvatske, festival posjetiteljima nudi različite sadržaje. 

 - Ritam Mediterana festival je koji na jednom mjestu okuplja sve posebnosti Mediterana- gastronomiju, glazbu, kulturu, umjetnosti i što je posebno autentično, način života na Mediteranu. Tako će posjetitelji našega festivala moći u centru Zagreba doživjeti Mediteran uz zvukove španjoslkoog flamenca, talijanskih šansona ili pak tradicionalnih mediteranskih jela - ispričao je organizator festivala Zlatan Jaganjac

Osim večernjeg programa, bogate gastronomske ponude festival će poseban program ponuditi najmlađima kako bi još bolje upoznali Mediteran. Jutra na Mediterancu, kako su Strossmayerov trg prozvali organizatori, bit će ispunjena likovno-kulturnim radionicama za djecu, dok će se svakog dana festivala održati slikarska kolonija studenata Akademije likovnih umjetnosti - MediArt.

Zlatan Jaganjac i Klara Špančić

Zlatan Jaganjac i Klara Špančić

10':07

Posljednjih godina, Zlatan Jaganjac, intenzivno se bavi organizacijom različitih festivala. Projekti Ljeto na Strossu i Cest is the best, sada već tradicionalni zagrebački festivali, samo su neki u čijoj realizaciji sudjeluje. Jaganjac smatra kako Zagreb ima kvalitetnu turističku ponudu, ali da još uvijek ima prostora za razvitak i boljitak. 

 - Zagreb je oduvijek zanimljiv turistima. Na nama je da osmišljavamo turističke ponude i sadržaje, a vidimo da takav način rada pokazuje dobre rezultate. Uložen trud se isplati i Zagreb se vrlo dobro razvija kada govorimo o kultunom turizmu. Zagreb sigurno može biti primjer mnogima, ali isto tako može puno naučiti od drugih gradova - zaključio je Jaganjac.