Foto: snimka zaslona/youtube Foto: snimka zaslona/youtube

Ovog proljeća naša glasovita violončelistica Ana Rucner objavila je svoj novi nosač zvuka "Croatian heritage" na kojem promiče neke od najljepših djela hrvatskih skladatelja ozbiljne i klasične glazbe te ljepote naše zemlje. Na tom se repertoaru našlo i djelo našeg vrsnog pijanista i skladatelja Mateja Meštrovića, Dolcello MediterrAna, koji glazbom i pratećim video-spotom opisuje ljepote četrnaest otoka i otočića Nacionalnog parka Brijuni. Upravo zahvaljujući ovoj skladbi Matej Meštrović je nagrađen za najbolju originalnu glazbu na ovogodišnjem, 23. Međunarodnom festivalu turističkog i ekološkog filma ITF'CRO.

Video-spot za skladbu "Dolcello MediterrAna" donosi predivne kadrove ovog nacionalnog parka, a zanimljiv je podatak i da je tom prigodom Matej Meštrović dobio priliku svirati na originalnom glasoviru utemeljitelja NP Brijuni, austrijskog poduzetnika Paula Kupelwiesera, koji je otočje kupio 1893. i uz pomoć labinskog šumara Alojza Čufara pretvorio ga u prekrasno ljetovalište i lječilište omiljeno pripadnicima europske i svjetske aristokracije.

Izvedbu Mateja Meštrovića i Ane Rucner na lokacijama diljem parka snimili su Marko Vrdoljak i Igor Vignjević, a montažu i režiju potpisuje naš pijanist i autor skladbe.

Iza njega su već veliki i jedinstveni projekti poput albuma s obradom Vivaldijevih "Četiri godišnjih doba", kineska turneja te Dunavska, Kineska i New England rapsodija, a mi vam predstavljamo jučer službeno objavljen video-spot koji će, zahvaljujući nagradi na međunarodnom festivalu ITF'CRO zasigurno proputovati svijet i još jednom pronijeti glas o nestvarnim ljepotama naših Brijuna.