FA Linđo (Foto: screenshot/matis.hr) FA Linđo (Foto: screenshot/matis.hr)

Kao i svake godine u drugu nedjelju u listopadu, grad Bad Homburg je stjecište svih onih koji vole druženje i zabavu na otvorenom, miris domaćih jela, kupnju s obrtničkih štandova i domaće životinje koje će se moći vidjeti na ovogodišnjem tradicionalnom Danu zahvalnosti za žetvu.  

Dan zahvalnosti za žetvu održava se u nedjelju, 13. listopada od 10 do 18 sati u Bad Homburgu. Na više od 100 štandova bit će izloženi različiti proizvodi spravljeni u domaćoj radinosti, a služit će se i kulinarski specijaliteti i pića iz Bad Homburga i regije Taunus.

Bogat program proslave završetka ovogodišnje žetve predviđa i ekumensku službu na otvorenom ispred Kurhausa u 12 sati, na kojoj će pjevati i članovi crkvenoga zbora Erlöserkirche.

Posjetitelji Dana zahvalnosti za žetvu ove godine, prema najavi organizatora, mogu očekivati i  "nešto posebno" iz grada-prijatelja Bad Homburga, Dubrovnika.

Riječ je o nastupu članova Folklornog ansambla Linđo, jednoga od najboljih folklornih ansambla u Hrvatskoj koji će nastupiti uz prepoznatljive šarene nošnje dubrovačkoga kraja na glavnoj pozornici u središtu badhomburškoga parka.

(Fenix Magazin)