Ankica i Ante Karačić u Karaševu (Foto: Tomislav Šikić/Glas Hrvatske) Ankica i Ante Karačić u Karaševu (Foto: Tomislav Šikić/Glas Hrvatske)

Svoje je radove poslalo više od 7000 djece i 400 nastavnika iz više od 300 škola i udruga. Projekt je ostvaren bez ijedne kune financiranja institucija.

O literarnome djelu natječaja brine Jadranka Gradac iz ogranka Matice hrvatske za Ruhrsko područje koja je ove godine predložila temu natječaja.

Natječaj će službeno biti objavljen do kraja školske godine 2018./2019. Tema natječaja bit će Jezik - riječ, maska, ljubav, štit i mač, umjetnost. 

Likovna radionica u Karaševu (Foto: Tomislav Šikić/Glas Hrvatske)

Prva izložba i odluka žirija kao i svake godine bit će održana u njemačkome gradu Iserlohnu, a završna u Zagrebu. Svi zainteresirani za domaćinstvo izložbe trebaju se javiti organizatorima do kraja lipnja. 

Ovogodišnji natječaj s temom Duga proglašen je milenijskim jer je u likovnome djelu sudjelovalo oko 1300 djece,  a u literarnome oko 200. Ostvarene su dvije odlično prihvaćene i medijski popraćene izložbe u Lovasu i Karaševu (Rumunjska)  koje su povezale Hrvate iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Rumunjske.