Foto: kolaž/ustupljene fotografije/Koraljka Dilić Foto: kolaž/ustupljene fotografije/Koraljka Dilić

Mladi glazbenici Sara Kolar (violončelo), Josip Ivšić (saksofon) i Ana Maria Topalović (klarinet) učenici su potresom teško stradale glazbene škole iz Siska, a  Kvartetu Rucner pridružit će se u izvedbi sjajnog koncertnog programa s djelima Haydna, Magdića, Matza, Schumanna i drugih velikana klasične glazbe.

Tako će na programu uz "Ptičji kvartet"  Josepha Haydna biti i Uskrsne varijacije Josipa Magdića, nedavno umrloga hrvatskog skladatelja, koji je to djelo svojevremeno posvetio Kvartetu Rucner.

- S predstojećim koncertom, naš ciklus koncerata komorne glazbe 'Četiri godišnja doba' ulazi u svoju 19 sezonu. Ovoga puta, posebnu pažnju želimo posvetiti našim gostima iz Glazbene škole Frana Lhotke. Naime, teškim oštećenjima nastalim u nedavnom potresu u Sisku, Petrinji, Glini i okolnim mjestima, više od 300 mladih glazbenika ostalo je bez svoje glazbene škole - ističe violončelistica Snježana Rucner te dodaje da će u sklopu koncerta publici biti prikazan i glazbeni video spot koji je u veljači sniman u suradnji violončelistice Ane Rucner i učenika Glazbene škole Frana Lhotke na lokaciji škole u Sisku. Spot je dio kampanje Zajedno za Glazbenu koju su pokrenuli profesori Glazbene škole Frana Lhotke, sa svrhom prikupljanja sredstava za izgradnju nove zgrade glazbene škole u Sisku te područne škole u Petrinji. 

Koncert "Četiri godišnja doba – Proljeće" u maloj koncertnoj dvorani „Vatroslav Lisinski“, započinje u 20 sati, a ulaznice po cijeni od 60 kuna mogu se nabaviti na blagajni Lisinski ili u sustavu www.ulaznice.hr.