Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Na zanimljiv i ležeran način, predstaviti sinergiju prirodne i kulturnopovijesne baštine Nacionalnog parka Kka lokalnom stanovništvu i gostima, cilj je manifestacije Krkino kulturno ljeto koje počinje 12. srpnja na Poljani u Drnišu koncertom virovitičkog pop-rock sastava Vatra.

Potom će u malom amfiteatru u novouređenom okolišu objekta za prihvat posjetitelja na Stinicama, na obali Visovačkog jezera, koncert održati Gradski komorni orkestar Šibenik. U gradu klapske pjesme, Skradinu, 2. kolovoza nastupit će 4 Tenora u pratnji glazbenog sastava. 

Ljubav u Burnumu

Središnji događaj u kolovozu svakako su Burnumske ide, manifestacija koja oživljava razdoblje Rimskoga Carstva na području parka. Tema ovogodišnjih Ida, trinaestog kolovoza u Burnumu, bit će ljubav. 

Dajmo više za šišmiše

Kako bi ukazala na posebnost šišmiša i važnost njihove zaštite, Javna ustanova Nacionalni park Krka već tradicionalno organizira Noć šišmiša pod sloganom "Dajmo više za šišmiše". Ta će se manifestacija ove godine održati 30. kolovoza u Skradinu. Obilježavanjem Noći šišmiša nastoje se razbiti predrasude, potaknute brojnim narodnim legendama, o tim letećim sisavcima kao opasnim životinjama, ističu organizatori. 

Zeleni festival

Dio Krkina kulturnog ljeta je i Green Eye Festival, filmski festival posvećen zaštiti okoliša i očuvanju prirode, koji će se ove godine održati u nešto kasnijem terminu, 11. – 13. listopada. Središnja tema biti će važnost vode, a posjetitelji će, osim u vrhunskim filmovima, moći uživati i u edukativnim i zabavnim sadržajima Festivala.