(Foto: Mirjana Žugec Pavičić/Glas Hrvatske) (Foto: Mirjana Žugec Pavičić/Glas Hrvatske)

Ove je godine jedan od njih i legendarni Nikola Pilić, jedini teniski trener na svijetu s tri osvojena Davis Cupa i ključna figura u izgradnji svjetskih šampiona – Gorana Ivaniševića, Borisa Beckera i Novaka Đokovića. Svoja poslovna iskustva na konferenciji predstavlja i proslavljena hrvatska liječnica, kirurginja, spisateljica i počasna Konzulica Republike Hrvatske u Italiji, dr. Nela Sršen.

Nela Sršen na konferenciji Branding Hrvatske (novinarka: Mirjana Žugec Pavičić)

Nela Sršen na konferenciji Branding Hrvatske (novinarka: Mirjana Žugec Pavičić)

2.37

O brandingu Hrvatske govori i hrvatsko-američki glazbenik, lobist i mirovni aktivist Nenad Bach koji je svojim nastupima s Pavarottijem, Cohenom, Bruceom Springsteenom, i Bonom Voxom, u vremenu kad je to Hrvatskoj bilo najpotrebnije, nemjerljivo pridonio ugledu Republike Hrvatske u svijetu. O važnosti hrvatske diplomacije predavanje će održati dr. Mladen Andrlić, dugogodišnji ravnatelj Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH i aktualni veleposlanik u Budimpešti.

Uspješni mladi arhitekt Bruno Jurčić, povratnik iz Sjedinjenih Američkih Država, koji je predstavljao Hrvatsku na Biennalu u Veneciji, u Zagrebu na konferenciji predstavlja svoje urede u Puli i Šangaju te prvi IT kampus koji je nedavno otvoren u Hrvatskoj.

Prof. Darko Žubrinić na Konferenciji je održao predavanje o Nikoli Tesli (Foto: Mirjana Žugec Pavičić/Glas Hrvatske)

Na Konferenciji sudjeluju i Marina Drašković, ravnatelj Zagrebačke filharmonije Mirko Boch, najveća hrvatska influencerica na društvenim mrežama Ella Dvornik, modna poduzetnica Iva Tuđa te Petar Ćurić kao pokretač i voditelj projekta.

Petar Ćurić na konferenciji Branding Hrvatske (novinarka Mirjana Žugec Pavičić)

Petar Ćurić na konferenciji Branding Hrvatske (novinarka Mirjana Žugec Pavičić)

4:13

- Drago nam je što je Branding Hrvatske prepoznat kao projekt od nacionalnog značaja za Republiku Hrvatsku. Mediji su nas prozvali ''najboljom konferencijom u Hrvatskoj u posljednjih 20 godina'', što svakako godi čuti, ali mišljenja sam da je tajna našeg uspjeha u našim iskrenim namjerama i plemenitim ciljevima, te što gledamo ne dijeliti hrvatsko društvo, već ga isključivo i samo povezivati. Radi se o jednoj dobroj, konstruktivnoj i nepolitičkoj inicijativi – rekao je Ćurić.

Za osobe s pozitivnim stavom o Hrvatskoj i svijetu – slogan je pod kojim se održava 5. konferencija Branding Hrvatske.

Marina Drašković, judo-trenerica za djecu s invaliditetom (Foto: Mirjana Žugec Pavičić)

Konferencija je otvorena u petak, 8. studenoga u Multimedijskoj dvorani Hrvatske matice iseljenika u Zagrebu. Održava se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.