Prošlogodišnja manifestacija (Foto: screenshot/moja-domovina.net) Prošlogodišnja manifestacija (Foto: screenshot/moja-domovina.net)

Glazbeno-scenski spektakl "Kao nekad pred Božić" osmišljen je kao kulturni projekt od državnog značaja, na kojem sudjeluju izvođači iz svih dijelova BiH i Hrvatske, predstavljajući božićnu tradiciju i običaje na tim prostorima. I ove godine posjetitelji će moći uživati u izvedbama božićnih pjesama popularnih estradnih i opernih izvođača, zborova, folklornih i tamburaških skupina iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

"Kao nekad pred Božić" je autorski projekt - televizijski i vizualni spektakl, koncepcijski  prihvatljiv ne samo katolicima, nego svim građanima Sarajeva i BiH. Jedan od ciljeva manifestacije je predstavljanje svjetovnih božićnih običaja i igara i od iznimne je važnosti u očuvanju katoličke opstojnosti, tradicije i običaja u glavnom gradu BiH, ističu organizatori.

Program će, najavljuju, biti prilagođen glazbenim ukusima i afinitetima svih generacija i prožet božićnim motivima i običajima te dijelovima sveukupne kulture i tradicije bosanskohercegovačkih katolika.

(moja-domovina.net)