Foto: screenshot pozivnice Foto: screenshot pozivnice

Hrvatsko-francuski autor, dizajner Nikola Vujanić, rođen je 1950 u Splitu. Živi i radi u Parizu od studentskih dana, gdje je završio akademiju ENSAD (Ecole national superieur des Arts decoratifs), specijalizacija Vizualne komunikacije.

Vujanić djeluje kroz dizajn, grafički dizajn, videoilustracije i skulpture, a izlagao je u Italiji, Španjolskoj, Francuskoj, Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Japanu, Kini, Južnoj Koreji, Brazilu i Argentini. Posljednjih godina, uz svakodnevni profesionalni posao, zanima se za digitalno slikarstvo i klimatske promjene.

Izložba "Početak kraja" posvećena je upravo njima i priređuje se uoči Dana biološke raznolikosti 22. svibnja te Dana planeta Zemlje koji se obilježava 5. lipnja.

U organizaciji izložbe sudjeluju Hrvatska matica iseljenika – Područni ured Dubrovnik, Umjetnička galerija Dubrovnik i JU Rezervata Lokrum, a uz potporu Državnog arhiva u Dubrovniku, Grada Dubrovnika, Dubrovačko-neretvanske županije, Turističke zajednice Grada Dubrovnika i Društva prijatelja dubrovačke starine.

Izložba će biti otvorena do 3. lipnja.