(Foto: screenshot/YouTube) (Foto: screenshot/YouTube)

Galićev film koji se bavi burnim godinama nastanka hrvatske države, tranzicijom socijalizma u kapitalizam i (ne)spremnošću na promjene koje ona donosi premijerno je prikazan na 65. pulskom filmskom festivalu, a njime je otvoren i prošlogodišnji 12. Vukovar film festival.

- Film možemo definirati kao zagrebački, odnosno kvartovski, a kroz priču o odrastanju dvojice prijatelja na prijelazu u novi milenij problematizira se tema aktualna i četvrt stoljeća kasnije - jesu li bolje odabrali oni koji su u potrazi za boljim sutra napustili Hrvatsku ili oni koji su ostali. Svaka opcija za sebe nosi i pozitivne i negativne strane, dileme i izazove, a na nama je bilo da ih nastojimo što bolje prikazati u svakom svjetlu, jer je to nešto što se svakodnevno događa oko nas - rekao je producent i scenarist i producent filma Dominik Galić.

(Foto: screenshot/YouTube)

U filmu glume Marko Petrić, Karlo Mrkša, Andrej Dojkić, Elizabeta Brodić, Vini Jurčić, Matija Prskalo, Ksenija Pajić, Denis Bosak, Mustafa Nadarević, Žarko Potočnjak, Karlo Mlinar te nedavno preminuli Ivo Gregurević kojemu je to bila jedna od posljednjih uloga.

Direktor fotografije je Dario Hacek, a za montažu i zvuk bili su zaduženi Ivan Zelić i Stjepan Lučić.