(Foto: screenshot/YouTube) (Foto: screenshot/YouTube)

Pjesmu je skladao i uglazbio Joe Alvares, vokali su Usha Uthup, Salim Merchant, Shefali Alvares Rashid, Benny Dayal, Sonam Kalra, Chandan Bala Kalyan, Joe Alvares, Salome i Samira, a glazbenu podlogu sviraju Tubby, Pandit Ravi Chari, Pandit Rakesh Chaurasiya Ustad Faisal Qureshi. Riječ je o obradi na engleskome jeziku uz ritam klasične indijske glazbe koja širi esenciju Vasudhaive Kutumbakam - svijet je jedna obitelj.

"Pjesma nosi poruku nade, radosti, otpornosti, potičući borbeni duh i otklanjajući negativan stav u kolektivnoj borbi protiv COVID-a 19.

Koronavirus je imao velik utjecaj na čovječanstvo presijecajući sve fizičke i društvene granice te utječući na različite nacije, kaste, klase, boju, religiju i sustave vjerovanja, stavljajući svijet u nemilosrdan položaj. Međutim, dok se držimo zajedno, pomažemo, dijelimo znanje i koordinirano surađujemo jedni s drugima, idemo preko naših granica, boreći se kao jedna sila protiv koronavirusa.

Pjesma je izraz duboke zahvalnosti svim hrabrim ratnicima protiv COVID-a koji su riskirali svoje živote da bi naše zaštitili. Upućujemo priznanje svim umjetnicima i izvođačima koji predstavljaju kulturno naslijeđe naših zemalja i koji doprinose održavanju naše kulturne baštine vibrantnom i živom, posebno u ovim teškim trenucima. Skladba predstavlja  počast i priznanje bezbrojnim pojedincima koji u ovoj situaciji nečujno pomažu susjedima, strancima te ljudima u svojoj okolini. Poručuje svijetu da ćemo zajedno sigurno pobijediti u borbi protiv koronavirusa i sličnim izazovima s kojima se suočava čovječanstvo i ljudski rod. Upalite svijeću, razveselite djelatnike koji rade na prvoj liniji u suzbijanju COVID-19, donirajte za potrebite, oslobodite vrijeme za starije, budite na raspolaganju za volontiranje... Bez obzira na koji način želite pomoći, nadamo se da ćete uživati ​​u pjesmi i da ćete biti dovoljno nadahnuti da nastavite ovu ujedinjenu borbu", poručuju umjetnici. 

Indijsko vijeće za kulturnu razmjenu (ICCR) autonomna je organizacija Ministarstva vanjskih poslova Indije čiji je cilj izgraditi međunarodno razumijevanje, omogućiti kulturnu razmjenu između Indije i drugih zemalja te projicirati "meku silu" Indije u inozemstvu.

VIDEO: United we fight

VIDEO: United we fight

3:32