(Foto: Hrvatsko društvo Luksemburg/s dopuštenjem) (Foto: Hrvatsko društvo Luksemburg/s dopuštenjem)

Riječ je o najvećoj međunarodnoj neovisnoj humanitarnoj priredbi u Luksemburgu koja posjetiteljima nudi mogućnost obavljanja predbožićne kupovine i uživanja u delicijama više od 70 zemalja sudionica.

I Hrvati u Luksemburgu iznova pripremaju sjajnu prezentaciju svoje zemlje u prostorima velesajma LuxExpo. Voditeljica štanda Ivana Schumacher Filipović, uz angažman više od 50 vrijednih volontera, najavljuje dojmljiv prostor hrvatskog štanda koji će biti obogaćen mnogobrojnim domaćim specijalitetima, ukrasima i detaljima.

(Foto: Hrvatsko društvo Luksemburg/s dopuštenjem)

Već tradicionalno naći će se tu mandarine iz Opuzena, maslinovo ulje, pršut, sir, domaće rakije, paprenjaci i božićni kolači te drugi specijaliteti.

- I ove nam godine za potrebe Bazara dolazi voće našeg partnera Mama Organica iz doline Neretve. Veliki dio ćemo prodati u obliku svježeg soka na hrvatskom štandu. Bazar ima humanitarni karakter i njime se slijedi cilj borbe protiv siromaštva u cijelom svijetu, a naročito pružanje pomoći djeci, ženama i osobama s invaliditetom. Raduje nas što je uprava Bazara ove godine usvojila naš prijedlog da se dio pomoći usmjeri Hrvatskoj udruzi za školovanje pasa vodiča i mobilitet - rekla je Ivana Schumacher Filipović. 

(Foto: Hrvatsko društvo Luksemburg/s dopuštenjem)

Hrvatski štand na Bazaru (Luxexpo, Kirchberg) možete posjetiti u subotu 30. studenog 2019. (od 11 do 19 sati) i u nedjelju 1. prosinca 2019. (od 10 do 18 sati).

(Goran Filipović)