(Foto Snježana Herek) (Foto Snježana Herek)

Na prikladno uređenim štandovima, posjetitelji salzburškoga adventskog sajma kupnjom različitih izloženih proizvoda mogu dati svoj humanitarni doprinos potrebitima. - Dođite i posjetite nas na štandu broj šest, 9. i 10. prosinca, gdje se možete, uz kupnju ručno izrađenih božićnih sitnih kolačića, likera, rakije od meda, šljive, loze, ugrijati kuhanim vinom, punčem i drugim specijalitetima - poziva Vera Papić, predsjednica Udruge Hrvatski san koja već tjednima peče kolače kako bi s članicama udruge dala svoj doprinos humanitarnoj akciji te ujedno promovirala Hrvatsku u Austriji i šire.

Prihod od prodaje na Adventskome sajmu Udruga Hrvatski san ove godine darovat će udruzi Konfetti im Kopf/Konfeti u glavi salzburškoga dekanata za zbrinjavanje dementnih osoba. U Salzburgu od raznih oblika demencije boluje oko tri tisuće osoba. Statistički podaci pokazuju kako je tom bolešću pogođeno njih oko deset tisuća, ako se ubroji rodbina i osobe iz okoline dementnih.

Udruga Hrvatski san osnovana je prije 16 godina u Salzburgu kao most povezivanja Hrvatske i Austrije na raznim područjima te njegovanja prijateljstva između dviju država i njihovih gradova.

(Snježana Herek)