(Foto: PRILIKA, PR/s dopuštenjem) (Foto: PRILIKA, PR/s dopuštenjem)

7. rujna je rezerviran za Gospić gdje će svi prijavljeni "šetači" savladavati tri staze dužine 10+ 20+ i 30+ kilometara simbolično nazvane Tesla. Nakon toga, 8. rujna, manifestacija se seli u Otočac na staze imena Gacka dužine 10+ 20+ i 30+ kilometara.

(Foto: PRILIKA, PR/s dopuštenjem)

Lani je Likom hodalo oko pet stotina hodača, a pretpostavlja se da će se ove godina brojka barem udvostručiti, zbog čega se organizatori intenzivno pripremaju.

Ovo sportsko događanje jedinstveno je u Hrvatskoj te je zbog dobrih prošlogodišnjih rezultata već nakon prve godine prepoznato na svjetskoj razini. Naime u svibnju Festival Hodanja je započeo proces učlanjivanja u svjetski savez hodanja (IML) te ima status kandidata. Konačni cilj je, ističu organizatori, kao i slična događanja u svijetu koja se održavaju već dugi niz godina, okupiti i po nekoliko desetina tisuća hodača.

(Foto: PRILIKA, PR/s dopuštenjem)

Dobrobiti profesionalnog, ali i rekreativnog hodanja su brojne, a jedna od najpoznatijih jest činjenica da svakom minutom koju potrošite hodajući, možete produžiti svoj život za jednu i pol do dvije minute! 

Prijave traju do 30. kolovoza, a kotizacija uključuje i prijevoz između dvaju gradova.