(Foto: Mirjana Žugec Pavičić/Glas Hrvatske) (Foto: Mirjana Žugec Pavičić/Glas Hrvatske)

25. Forum hrvatskih manjina održava se u organizaciji Hrvatske matice iseljenika danas u Zagrebu.

Kroz široko tematsko područje povijesti i identiteta hrvatskih manjinskih zajednica stručna i zainteresirana javnost otvara teme interpretacije povijesti zajednice te koliko ona utječe na prihvaćanje manjinskog identiteta pojedinca. Razgovara se o povijesnim činjenicama i događajima problematičnim za zajednicu, povijesti zajednice kao osnovi njezina "mita", povijesnim obilježjima, zajedničkim pričama o seljenju i naseljavanju.

Novinarka Slavica Štefić i dr. Stjepan Blažetin, Znanstveni zavod Hrvata u Mađarskoj (Foto: Mirjana Žugec Pavičić/Glas Hrvatske)

O brojnim drugim temama koje su navezane na problematiku manjinskog identiteta najbolje svjedoče znanstvenici i predstavnici hrvatskih manjinskih zajednica iz Srbije (Vojvodine), Makedonije, Slovačke, Mađarske, Rumunjske, Crne Gore i Hrvatske.

Dr. Milan Bošnjak, savjetnik s posebnim položajem za pitanja hrv. nac. manjine pri Središnjem drž. uredu za Hrvate izvan RH

Dr. Milan Bošnjak, savjetnik s posebnim položajem za pitanja hrv. nac. manjine pri Središnjem drž. uredu za Hrvate izvan RH

2:39

U sklopu Foruma otvorena je i izložba "Salaši kroz godinu".

--- BEZ NASLOVA ---

Izložba "Salaši kroz godinu"

3 fotografija