Logo konferencije. (Foto: Hrvatsko katoličko sveučilište) Logo konferencije. (Foto: Hrvatsko katoličko sveučilište)

Posebnost ove Konferencije je integracija znanstvenih i stručnih predavanja s radionicama u grupi, plenarnim diskusijama, molitvenim dijelovima. Odvijat  će se na četiri jezika: engleskom, talijanskom, ukrajinskom i hrvatskom.

Na Konferenciju će doći posjetitelji iz Austrije, Španjolske, Francuske, Njemačke, Mađarske, Slovačke, Ukrajine, Italije, Albanije, Grčke, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Bjelorusije.

- Za Republiku Hrvatsku i Katoličku Crkvu u našoj domovini Konferencija je važna jer će pokazati koliko je značajno da osobe koje usmjeravaju put služenja budu ljudi ostvarenog, osmišljenog i ispunjenog života, a time i kvasac za društvo i Crkvu -  rekao je  doc. dr. sc. Josip Bošnjaković s Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Đakovu i Odjela za psihologiju Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

Izjava doc. dr. sc. Josipa Bošnjakovića

Izjava doc. dr. sc. Josipa Bošnjakovića

1:05

Konferencija se održava uz podršku Hrvatske biskupske konferencije, Kongregacije za kler, Centra za zaštitu djece na Papinskom sveučilištu ''Gregoriana'', Vijeća europskih biskupskih konferencija te znanstveno suprokoviteljstvo Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, kao i materijalnu podršku Zaklade ''Renowabis'' i ''Kirche in Not''.