Književnik Miro Gavran. (Foto: Miranda Čikotić/ Pixsell) Književnik Miro Gavran. (Foto: Miranda Čikotić/ Pixsell)

Nakon premijere u kazalištu Nordhausen u Nordhausenu, slijede premijerne izvedbe u Rusiji, Ukrajini, Nigeriji, Hrvatskoj, Mađarskoj, Poljskoj, Turskoj i Češkoj.

U Rusiji u Moskvi Teatar "Art partner" izvest će predstavu "Traži se novi suprug" u režiji  Gerolda Strelkova. Zatim će se 18. rujna u Ukrajini u Kijevu održati premijera Gavranove komedije "Muž moje žene" u režiji Valey Astakhova, a u izvedbi producentske kuće "Oleg Shpachuk".

Istoimena komedija bit će dan kasnije izvedena u u Nigeriji u Teatru Federal University u režiji Samuela Ayodela u gradu Oye Ekiti.  Tjedan dana kasnije, 26.rujna premijerno će biti izvedena Gavranova drama "Sve o muškarcima" u režiji Mladene Gavran i produkciji "Teatra Gavran", u maloj dvorani Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.

Premijera predstave "Paralelni svjetovi". (Foto: Ivo Čagalj/ Pixsell)

Gavranovu dramu "Sladoled" na mađarskom jeziku premijerno će 2. listopada izvesti Kazalište "Tomcsa Sandor" iz grada Szekelyudvarhely, a u režiji Barabas Arpada. Slijedi premijera komedije "Zabranjeno smijanje" 15. listopada u Poljskoj u gradu Rzeszowu u Teatru "Bo Tak" u režiji Henry Adameka.

Gavranova prestava gostovat će i u Istanbulu u Turskoj gdje će 22. listopada biti održana premijera komedije "Muž moje žene" u Kazalištu "Al La Kara". Posljednja u nizu, deveta premijera, održat će se 25. listopada u gradu Češke Budjovice u Južnočeškom kazalištu u Češkoj gdje će biti izvedena predstava ''Papučari'' u režiji Jane  Kališove.

- Drago mi je što ovaj kazališni niz potvrđuje moju nazočnost u zemljama u kojima se govori češki, njemački, mađarski, ruski i poljski, gdje sam se do sada udomaćio kao autor...a opet veseli me i spoznaja da me po prvi puta premijerno izvode u Turskoj,  Nigeriji i u Ukrajini. Primjećujem da kazalištarci u inozemstvu imaju podjednak interes za moje starije i moje novije tekstove - rekao je Miro Gavran i dodao kako je zahvalan prevoditeljima koji se odluče pozabaviti njegovim teatarskim pričama.