Career Day 2019 (foto: BEST Zagreb/ustupljena fotografija) Career Day 2019 (foto: BEST Zagreb/ustupljena fotografija)

BEST Zagreb je neprofitna studentska udruga koja okuplja studente tehničkih i tehnoloških fakulteta. Sajmovi karijera rastući su trend u cijelome svijetu radi mnogobrojnih prednosti koje takav oblik povezivanja nudi studentima i poslodavcima.   

Studentima je to najčešće prvi korak u ostvarenju karijerne vizije jer im pruža mogućnost stvaranja poznanstava koja im otvaraju vrata u nove sfere poslovnog života i mogućnosti zaposlenja, ali i izlaganje tržištu rada i prije završetka obrazovanja.  

Career Day 2019 (foto: BEST Zagreb/ustupljena fotografija)

Poslodavci ideju sajma karijera koriste kao priliku da u profil svoje tvrtke ukomponiraju upravo onu ciljanu skupinu ljudi koja im je potrebna za napredak organizacije u cijelosti. To dodatno ostvaruju konceptom Speed Networkinga

Speed Networking je spoj opuštenog i poslovnog te podrazumijeva niz petominutnih intervjua sa raznovrsnim kandidatima. Putem online platforme, svaki poslodavac u 5 minuta pojedinačnom kandidatu može postaviti niz pitanja koje smatra važnim za svog potencijalno budućeg zaposlenika. Također, prijavljeni kandidati imaju priliku pitati što ih zanima vezano za zaposlenje. Na taj način tvrtkama je omogućen lakši pristup motiviranim studentima, brže i efikasnije pronalaženje kvalitetnih zaposlenika, kao i prijenos iskustava i znanja poduzetnika studentima.

Glavna organizatorica BEST Career Daya Marija Lučić

Glavna organizatorica BEST Career Daya Marija Lučić

3.39