(Foto: Pixabay) (Foto: Pixabay)

Natjecanje za najbolju europsku destinaciju traje tri tjedna, od 15. siječnja do 5. veljače. Tijekom toga razdoblja glasovati se može jedanput tjedno s jedne IP adrese, a to možete učiniti ovdje.

Nagrada za najbolju destinaciju u Europi dodjeljuje se od 2009. godine, a organizira je European Best Destinations (EBD), europska organizacija sa sjedištem u Bruxellesu, nastala s ciljem promicanja kulture i turizma u Europi. U suradnji s turističkim uredima i udrugom EDEN, na europskoj i svjetskoj razini, organizacija promovira veće razumijevanje bogatstva, raznolikosti i kvalitete europskih destinacija.

(Foto: Pixabay

Taj portal je proglasio grad Zagreb najboljom europskom Božićnom destinacijom u Europi tri godine za redom, dok je grad Zadar proglašen najboljom europskom destinacijom u 2016. godini.

- Sama nominacija već puno znači i otvara dodatne prilike za razvoj i promidžbu Cavtata, destinacije koja iz godine u godinu bilježi rast turista – što je jasan pokazatelj kako ima sve veći značaj na listi putovanja brojnih turista iz cijelog svijeta -  rekao je direktor Turističke zajednice općine Konavle Frano Herendija.