(Foto: Hrvatska udruga Jadran Buenos Aires/s dopuštenjem) (Foto: Hrvatska udruga Jadran Buenos Aires/s dopuštenjem)

Grad Buenos Aires odaje počast hrvatskoj zajednici na Avenidi de Mayo koja se otvara gradu i zemlji kako bi proslavila glazbenu, kulinarsku i kulturnu tradiciju Hrvatske. Na toj manifestaciji hrvatska zajednica će predstaviti plesove, zanate, tipične proizvode i hrvatsku kuhinju.

Manifestaciju organizira Hrvatska udruga Jadran. - Grad Buenos Aires u svom osmom izdanju dočekuje hrvatsku zajednicu uz svečanost poznatu kao "Buenos Aires slavi Hrvatsku". Program se odvije na Avenidi de Mayo, vrlo važnoj prometnici grada Buenos Airesa koja se otvara za javnost. Glavni mu je cilj jačanje zajedništva i okupljanje svih Hrvata Argentine koji koriste ovu priliku da na pozornici vide različite kulturne i glazbene manifestacije. Uz to, na njihovim štandovima mogu se vidjeti rukotvorine, knjige i sve što je vezano za Hrvatsku te naravno i gastronomska ponudu različitih udruga koje će nas zasigurno oduševiti izvrsnim jelima naše voljene Hrvatske - kaže predsjednica udruge Jadran dr. Jelena Nadinić

(Foto: Hrvatska udruga Jadran Buenos Aires/s dopuštenjem)

Na svečanosti na kojoj Buenos Aires slavi Hrvatsku u nedjelju 18. Kolovoza sudjelovat će i jedna članica klape Kapric iz Zagreba.

- Svečanosti će prisutovati i veleposlanica Republike Hrvatske Duška Paravić koja će biti zadužena za svečano otvaranje. Imat ćemo jednu skupina plesaća iz provincije Santa Fe. Sudjelovat će također i Greta Ciklić koja će svoje pjesme pjevati na hrvatskom. Nastupit će i naše tradicionalne folklorne skupine poput "Proljeća", plesne skupine "Jorgovan", "HR tango", koji će nas nedvojbeno oduševiti svojim plesovima. Predstavit će se i Tamburaški sastav Društva hrvatskih katoličkih sveučilištaraca i srednjoškolaca iz Buenos Airesa i tamburaški sastav "Jorgovan". Imat ćemo i pjevačicu iz Hrvatske koja pjeva u klapi Kapric Stjepanu Lukašević. Posebno ističem sudjelovanje argentinsko-hrvatska folklorna skupina Marija Bistrica, koju vodi Willy Terrazas - ističe dr. Nadinić.

(Foto: Hrvatska udruga Jadran Buenos Aires/s dopuštenjem)

U Argentini su 18. kolovoza obilježava Dan djeteta. - Nismo mogli propustiti članove Male škole hrvatskog jezika iz Buenos Airesa koji će izvesti svoje plesove i pjesme, na radost svih nas - dodaje.

Za organizaciju manifestacije zadužena je Hrvatska udruga Jadran uz sudjelovanje svih grupa iz Buenos Airesa u organizaciji rada štandova.

- Nadamo se velikom odazivu kao i svake godine, jer je ovo mjesto susreta svih Hrvata. Vidmo se! - poziva dr. Jelena Nadinić.