Foto: snimka zaslona/HMS.ba Foto: snimka zaslona/HMS.ba

Predgovor izložbi napisala je Kristina Ćavar, magistrica sakralne umjetnosti. U njemu ističe: ”Zvuk tišine povijen u zelene tonove trave te skrivene tajne stećaka na Dugom Polju svjedoče stoljetnu prisutnost čovjeka i upozoravaju buduće generacije na krhkost i propadljivost prirode. Predstavljene slike u katalogu su svojevrsni prozor u novi svijet, obojen različitim tonovima i prožet novom melodijom koja odjekuje s obližnjih planina. (…) Iako ponekad pristup programu likovne eko kolonije daje mogućnost vježbe, svakom studentu se otme autentičan pečat utisnut u platno. Stoga ova izložba nosi bogatstvo i ljepotu koju su mladi umjetnici zapazili i zabilježili. Pred nama su umjetnički eksponati puni zvonkih boja i jedinstvenih kompozicija, svakome za oko i dušu ponešto.”

Izložba je humanitarnog karaktera. Naime, sve su slike stavljene u ponudu a prikupljena sredstva će se uplatiti na račun Centra za djecu s posebnim potrebama Marija Naša Nada Široki Brijeg.

Za sve dodatne informacije o ponuđenim slikama možete kontaktirati na broj 063 149 907. Izložba ostaje otvorena do 30. prosinca 2020.

(HMS)