Naslovnica zbirke (Foto: snimka zaslona/kolaž/anitamartinac.com) Naslovnica zbirke (Foto: snimka zaslona/kolaž/anitamartinac.com)

Zbirka "Bijeli crescendo" sadrži četrdeset pjesama koje je Anita Martinac posvetila Krešimiru Šegi, Maku Dizdaru, Juri Kaštelanu, Šimunu Šiti Ćoriću, Stojanu Vučićeviću, Vladimiru Pavloviću, Ivanu Slamnigu, Iliji Ladinu i Mili Pešordi te pjesničkim susretima u Benkovcu, Ravnom, Radimlji, Ujevićima, Ogulinu i Jajcu.

Pjesme su ispjevane u nevezanim stihovima, a sintagmatskim posudbama iz književne tradicije te uporabom naslova pojedinih pjesničkih zbirka pjesnikinja daje posve nova i vlastita značenja, prenosi Bljesak.info.

Anita Martinac (Foto: snimka zaslona/facebook)

Anita Martinac rođena je 1973. u Mostaru. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Objavila je više zbirka pjesama, među kojima i zbirke "Krvari brig", "U susret Riječi" i "Druga riječ je ljubav" te romana "Medaljon", "Posljednji" i "Grad bez ptica". Sudionica je Domovinskoga rata i nositeljica medalja Ljeto ‘95. i Oluja. Nakon desetljeća provedenog u vojnoj službi, radila je kao grafička dizajnerica i konzultantica za ISO norme, zatim u državnoj službi u FMF, Aluminiju d.d. Mostar, a trenutno je zaposlena u Ministarstvu branitelja HNŽ.

(Izvor: HMS)