(Foto: Udruga BEST Zagreb) (Foto: Udruga BEST Zagreb)

Ovogodišnje AIBG natjecanje traje 24 sata, a sudionici će imati 20 sati da isprogramiraju i istreniraju umjetnu inteligenciju. Po završetku programiranja, kreirani botovi će se međusobno boriti sve dok najinteligentiji ne pobijedi. U suradnji s partnerima, osiguran je nagradni fond od 21 000 kuna:  za prvo mjesto 12 000 kuna, drugo 6 000 kuna i treće mjesto 3 0000.

(Foto: Udruga BEST Zagreb)

Artificial Intelligence BattleGround je najveće natjecanje ovog tipa kojeg organiziraju članovi studentske udruge BEST Zagreb. BEST djeluje na zagrebačkom Sveučilištu poslijednjih 20 godina, a dio je europske organizacije Board of European Students of Technology. Ova organizacija okuplja studente 96 europskih tehničkih i tehnoloških fakulteta unutar 33 europske zemlje. BEST okuplja motivirane mlade sturčnjake iz STEM područja i radi na razvoju njihovih vještina kroz razne projekte, natjecanja i radionice.

AI BattleGround je prvi put organiziran 2015. godine, a od tada svaka godina broji sve više prijavljenih timova. Ovogodišnje izdanje natjecanja prepoznato je i izvan hrvatskih granica među studentima s beogradskoga sveučilišta koji su započeli s organizacijom istoga projekta koji će se održati istovremeno kada i AIBG u Zagrebu.

(Foto: Udruga BEST Zagreb)

I ove godine partneri natjecanja su uspješne tvrtke iz IT sektora – Paldesk, koji je glavni partner pojekta, te tvrtke T-Matix, Gideon Brothers, A1, CloudSense, King ICT, Microblink i ReversingLabs. Zahvaljujući partnerima, sudjelovanje na ovom natjecanju je besplatno, a za sudionike će biti osigurana hrana, piće i kutak za opuštanje tijekom natjecanja.