Foto: screenshot letak izložbe Foto: screenshot letak izložbe

Međunarodni dan žena nije slučajno izabran za postavljanje izložbe "Acta, non verba" umjetnice Dijane Čović. Izložbom se promiče važnost i uloga žene u današnjem globaliziranom društvu slaveći uspjehe koje su Hrvatice i iseljenice hrvatskih etničko-kulturnih korijena postigle na društvenom, umjetničkom i ekonomskom planu, naglašava se u pozivnici.  

Motivi žena Dijane Čović nisu uokvireni feminističkim predznakom, "već prije svega oslikavaju psihološki i sociološki aspekt gdje umjetnica kistom i bojama dočarava ulogu žene u našem društvu".

--- BEZ NASLOVA ---

Izložba "Acta, non verba" u HMI

9 fotografija

Njezine slike svojevrsna su oda svim ženama - majkama, kćerima, sestrama, unukama, radnicama, poduzetnicama, umjetnicama, znanstvenicama, koje se svaka na svoj način bore za pozornost i mjesto u društvu, piše Snježana Jurišić, rukovoditeljica Odjela za kulturu HMI.  

Svijet umjetnosti promijenio je svijet te novinarke koja sad kroz kist i boje otkriva svoje emocije. Njezinu talentiranost potvrđuje mentor, akademski slikar Hrvoje Majer

- Dijana je osoba kojoj se slikarstvo naprosto dogodilo i od kad sam je upoznao kao mentor, taj ples s vizualnim izražavanjem je postao opsesija u pozitivnom smislu – ističe Majer.

Dijana Čović novinarka je na HRT-u gotovo od samih početaka. Radila je kao reporterka, uređivala vijesti na Četvrtom programu HTV-a, a danas uređuje emisiju Regionalni dnevnik. U kulturno-umjetničkom radu surađuje s Centrom za kulturu Novi Zagreb, zagrebačkom galerijom ALM, gdje je stalni postav njezinih radova. Ostvarila je i međunarodnu suradnju s galerijom Saatchi Art te Art Pal galerijom.