Ministar Gordan Grlić Radman na Susretu čuvara hrvatske etno baštine (Foto: Twitter) Ministar Gordan Grlić Radman na Susretu čuvara hrvatske etno baštine (Foto: Twitter)

Susret je okupio 16 folklornih društava, od kojih je osam iz Hrvatske te osam iz Njemačke i Švicarske. Folklorni sastavi koji su nastupili iz iseljeništva su: HKUD Fala iz Schaffhausena, FS Dijaskorak iz Offenbacha, FS Plavi Dunav iz Ulma, FS Krešimir iz Bad Cannstatta, KUD Croatia-Filstal iz Göppingena, KUD Kolovrat iz Luzerna, HKU Velebit iz Friedrichshafena i FD Ruža iz Filderstadta.

(Foto: screenshot/Fenix-magazin)

Iz Hrvatske su nastupili KUD  Lovro Ježek iz Bistrice, KUU Ivan Vitez Trnski iz Nove Rače, KUD Magdalena Donja Kupčina, KUD Dangubice iz Kutereva, KUD Koledišče iz Jezera, KUD Branimir iz Benkovca, KUD Salinovec te KUD Ždala iz Ždale.

KUD Ruža, domaćin Susreta (Foto: screenshot/Facebook)

- Naše društvo iz Filderstadta njeguje hrvatski folklor, ne samo zavičajni. Društvo čine članovi iz svih dijelova Hrvatske, od Slavonije do Dalmacije, ali i Bosne i Hercegovine tako da plešemo plesove i pjevamo narodne pjesme iz svih krajeva Lijepe naše - rekao je organizator Susreta Dražen Žugac.

(Foto: screenshot/Facebook)

- Važnost Susreta čuvara hrvatske etno baštine je očuvanje hrvatskog narodnog blaga, ali i prijenos svih naših znanja i učenja na našu djecu i unuke. Važno je spajati društva iz Hrvatske i iseljeništva da u budućnosti zajedno nadograđujemo ljubav prema domovini kako ne bismo zaboravili jezik i kulturu te kako bismo se svi zajedno okupili i družili - istaknuo je Žugac.

Na Susretu je uz brojne Hrvate iz Njemačke te goste iz domovine bio i Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman.

- Velika hvala svima na divnim susretima i što baštinite blaga naše Domovine - rekao je Ministar.