foto: pulafilmfestival.hr/ustupljena fotografija foto: pulafilmfestival.hr/ustupljena fotografija

Festivalska nagrada "Marijan Rotar" koja nosi ime po osnivaču Festivala bit će tijekom ceremonije otvaranja Festivala uručena Radio Puli, koji se ove godine pridružuje priznatim zaslužnicima koji uspješno spajaju Pulu i film. Poštujući preporuke o održavanju fizičkog razmaka, ove će godine izostati tradicionalni vatromet.

Nakon filma "Mare" i ostalih večeri Festivala u Areni će biti predstavljana recentna nacionalna produkcija s filmovima  "Tereza37" (D. Šerbedžija), "Glas" (O. Sviličić), "Mater" (J. Pavlović), "Ideš? Idem!" (Lj. Zdjelarević) i "Ribanje i ribarsko prigovaranje" (M. Trenc) te "Otac" (S. Golubović) iz Manjinskih koprodukcija. U Istarskom narodnom kazalištu publici će se predstaviti drugi filmovi manjinske hrvatske koprodukcije: "Bosonogi car" (P.  Brosens), "Ne zaboravi disati" (M. Turk), "Sin" (I. Tanović), "Korporacija" (M. Nahtigala), "Grudi" (M. Perović), "Svi protiv svih" (A. Košak), "Pijavice" (D. Marinković), "Ja sam Frenk" (M. Pevec) i "Agina kuća" (L. Zeqiraj).

Osim filmova u konkurenciji, u Areni će biti prikazana i dva igrana filma kratkog metra: "Slijedi..." (K. Lulić) i "Njemački inat" (S. Ćapin) te četiri cjelovečernja dokumentarna filma, "Stepinac - Kardinal i njegova savjest" (V. Starešina) te tri premijerna naslova: film "Galeb" (I. Ž. Živković) i dva filma usko vezana za Pulu - "Vergarola" (A. Oremović) i "Berge Istra" (D. Majić).

Ulaznice su dostupne putem mrežne stranice, moguće ih je kupiti i na info punktu na Giardinima, odnosno ispred Arene prije početka projekcije. Zbog epidemiološke situacije građanima je na raspolaganju pet ulaza već od 19:00 sati. Sjedala su složena u parovima i udaljena su od sljedećih 1,5 m te je njihov broj ograničen na ukupno 1500. Radi nesmetanog ulaza i čim manjeg grupiranja, posjetitelji trebaju poštovati upute o obaveznom razmaku, dezinficirati ruke te na ulazu u Arenu ostaviti audio zapis s osobnim podacima. Prilikom ulaska i izlaska obvezno je nošenje zaštitne maske a tijekom gledanja programa dopušteno ju je ukloniti.