Crkva sv. Leopolda Mandića. (Foto: snimka zaslona) Crkva sv. Leopolda Mandića. (Foto: snimka zaslona)

Na ovoj izložbi svoje radove će predstaviti domaći umjetnici iz Žepča, Zavidovića i Maglaja: Marjana Pažin Ivešić, Mladen Ivešić, Kristina Ćavar, Josip Ivešić, Saša Zečević, Admira Bradarić, Amina Mahmić, Fuad Čičkušić, Enis Bato Hasandžiković, Mustafa Faljić, Šemso Muhić, Asim Goralija i Alojzije Gašparević Gašo.

Izložbu u Leopoldovom parku posjetitelji će imati prigodu posjetiti u subotu, 5. rujna i nedjelju, 6. rujna.

Svi oni koji u naznačenom periodu propuste pogledati ovu izložbu imat će ponovo priliku za to u prostorijama Opće biblioteke u Maglaju od 08. 09. do 21. 09. 2020. godine.

(Foto: plakat/ snimka zaslona)

O župi i svetištu sv. Leopolda Mandića

Župa Maglaj službeno je obnovljena 1970. godine, a iste je godine uzgrađena župna kuća. U jesen 1976. srušena je već ruševna stara crkva sv. Ante, sagrađena 1919. godine. Gradnja nove crkve i svetišta sv. L. Mandića započinje u proljeće 1977. godine, a temelji su blagoslovljeni 15. svibnja iste godine.

Dana 17. lipnja 1979. godine svečano je otvoreno svetište sv. Leopolda Bogdana Mandića u Maglaju. Godine 1980. uređen je trg oko svetišta, kameni “ćilim“ od kultura i ploča. Tijekom 1981. iza svetišta uređen je ''Leopldov vrt''. Gradnju svetišta vodio je don Anto Baković.