(Foto: screenshot/logo) (Foto: screenshot/logo)

Za Osobu godine i za pobjedu u 15 kategorija natječe se 150 kandidata. Na širem popisu bilo je njih čak 1200.

Bosna i Hercegovina ima jednu od najvećih dijaspora na svijetu, koju čine ljudi iznimnih biografija. Stoga je Večernjakov pečat zanimljiv na svim kontinentima.

“Europski Oscar”, kako ga javnost naziva, ističe i nagrađuje osobe te događaje koji su svojim djelovanjem obilježili prethodnu godinu. 

Među 200 nagrađenih u proteklih 18 godina, “Pečat” je uručen političarima Billu Clintonu, Andreju Kiski, Miroslavu Lajčáku, Andreju Plenkoviću, Kolindi Grabar-Kitarović, Josipu Leki, Milanu Bandiću, Francu Frattiniju, Sejdiću i Finciju, Đorđu Ivanovu, Angelini Jolie, Armandu Assanteu, Danisu Tanoviću, Enisu Bešlagiću, Ivi Gregureviću, Mustafi Nadareviću, Orneli Vištici, dvojici papa Benediktu XVI. i Franji, Pietru Parolinu, Francoisu Dominiqueu Mambertiju, kardinalu Vinku Puljiću...

Prestižno priznanje za osobu godine 2017. otišlo je u ruke četiriju izbornika podrijetlom iz BiH (Zlatko Dalić, Vladimir Petković, Mladen Krstajić i Vahid Halilhodžić) koja su četiri reprezentacije odveli na Svjetsko nogometno prvenstvo.

I ove godine od Večernjakova pečata milijunski auditorij puno očekuje. Ove godine na Pečatu nastupit će Zdravko Čolić te "kralj dijaspore" Mate Bulić, te Ilma Karahmet, pobjednica showa “Zvijezde”. Premijerni nastup na Večernjakovu pečatu imat će i Mia Dimšić, apsolutna pobjednica Porina prošle godine. Svi nastupi bit će uživo uz Simfonijski orkestar.

Događanja na crvenom tepihu počet će u 20 sati, plesom stotina mažoretkinja i Vojnoga orkestra Oružanih snaga BiH. Od 20.30 slijedi program iz Kosače.

Među nagradama u različitim kategorijama koje će biti dodijeljene bit će i ona glavna - za Osobu godine. Suorganizator Pečata je BHRT, a medijski pokrovitelj Hrvatska radiotelevizija.