(Foto: screenshot/plakat) (Foto: screenshot/plakat)

Program počinje u srijedu 2. listopada likovnom izložbom pod nazivom "Iz kulturno povijesne baštine Bosne i Hercegovine" autora Željka Lekića. Otvorenje manifestacije i izložbe bit će u 19.00 sati u Gradskoj galeriji (Kršlakova kuća).

Središnja pjesnička večer održat će se u petak, 4. listopada 2019. godine u salonu Doma kulture u Jajcu u 19.00 sati na kojoj će se predstaviti gošća Božica Jelušić. Tom prigodom bit će dodijeljene nagrade učenicima za najuspješnije literarne radove.

U subotu, 5. listopada u rodnoj kući Nikole Šopa u 11.00 sati održat će se Jutarnja pjesnička druženja gdje će se predstaviti ostali gosti pjesnici. U 13.30 sati u Domu kulture u Jajcu bit će održano predavanje Ivana Lovrenovića na temu "Lik i djelo Nikole Šopa".

Predstava "Kušnje" fra Anđela Zvizdovića u izvedbi Franjevačke teologije iz Sarajeva održat će se 11. listopada u Domu kulture.

Promocija knjige "Kintsugi tijela" autorice Senke Marić održat će se 15. listopada u Domu kulture u 19 sati.

Predstava za učenike "Družba Pere Kvržice" u izvedbi kazališta iz Travnika održat će se 17. listopada u Domu kulture.

Zatvaranje manifestacije 18. Šopovi dani na Plivi bit će 18. listopada koncertom na kojem će nastupiti “Samir Fejzić Trio”.

Bit će održano i natjecanje u čitanju za učenike osnovnih škola. Za učenike osnovnih škola bit će održana i likovna kolonija dok će učenici srednjih škola sudjelovati u kvizu "Upoznajmo Šopa".